top of page

JAUME ROMA

P H O T O G R A P H Y

H O M E

Art

Si fa dos anys m’haguessin preguntat per l’art no hagués sabut què contestar, probablement la meva resposta hagués sigut un seguit de paraules buides de significat repetint frases les quals hauria llegit a qualsevol xarxa social o a alguna revista d’adolescents, i serien del tipus: l’art és el que et fa sentir, etc.

 

Actualment, i havent mostrat un interès i estudiat un mínim d’art durant un temps, em veig capacitat, no per a definir-lo, però sí per a explicar com justifico que el que jo i altres fem sigui art, i el que és més important, com jo l’entenc i quin és el meu discurs artístic.

 

El primer que cal entendre sobre l’art és que és canviant i provoca el canvi a mesura que ell ho fa, provoca que el seu context s’adapti a ell, degut a aquesta evolució és normal que la nostra concepció personal del mateix, també pugui variar.

 

Des de la meva perspectiva, l’art es basa sempre en la composició, que pot ser més o menys estructurada i és present en tot; la música, les arts plàstiques, escèniques... 

 

Aquesta composició és la màxima síntesi del concepte estil, i de l’estètica en sí, i és el primer que captem de qualsevol cosa que se’ns planteja, se’ns mostra, o a la qual ens veiem exposats.

 

L’art no és una excusa per a justificar una creació, ni un adjectiu qualificatiu o descriptiu per a res, l’art és un procés que consta d’una intenció premeditada i que acaba amb un resultat amb una estètica determinada.

 

A través del canvi que he observat en la meva pròpia visió de l’art puc assegurar que aquest, igual que la seva definició, són totalment complexes i relatius, però es poden definir segons la concepció de cada un, hi ha una frase que diu; la bellesa no és en l’objecte, sinó en l’ull del que el mira, i és perfectament aplicable a l’art si li afegim un tercer objecte, el creador de l’objecte.

 

Arribem en un punt del meu discurs on vaig plantejar-me en quin sentit la composició era la base de l’art audiovisual, i entenent que tant en l’aspecte visual com en el musical, la composició és tant bàsica, com es combinaven per a equilibrar-se i donar-se suport en certa manera.

Podria dir que és a través de la composició que visualment entenem el discurs o la narrativa d’un element audiovisual, i el ritme de l’àudio en complementa perfectament l’explicació.

 

La composició, complementada per una estètica i una intenció premeditades, siguin les que siguin, formen l’art.

bottom of page